over nu
Door: Annet
Blijf op de hoogte en volg Annet
15 November 2006 | Noorwegen, Oslo
Hoe staat het leven er in Nederland voor? Hier in Norge heb ik het weer op een rijtje. Ik heb inderdaad met Eva gesproken. Een gesprek waaraan ik eindelijk ook eens deelnam. Na 10 minuten luisteren kon ik eindelijk wat zeggen. Toen haar conclusie: ""Wij zijn zo, we veranderen niks, als dat jou niet bevalt, zoek je maar een ander gezin." Nu vraag je je vast af wat ik haar dan gezegd heb.
Een keer een conversatie langer dan 5 minuten, zou ik wel een keer op prijs stellen. Een keer wat positieve feedback, zou ik ook wel apprecieeren. Bij mijn naam genoemd worden, in plaats van "the au pair", en geen gezeur meer over schoonmaken. Ik ben hier niet gekomen om het hele huis te schrobben.
Verder vind ik interesse en tijd voor elkaar ook wel belangrijk. Hetgeen hier compleet ontbreekt. "I have more than 2000 employees!" Waarna ik dan weer denk, "succes ermee." hetgeen ik, als goed opgevoed net meisje, natuurlijk niet zeg.
Kortom, ik ga naar een ander gezin.
27 November ben ik bij deze familie definitief weg, en de organisatie, gelukkig ben ik met een organisatie, is al een paar dagen druk voor me aan het zoeken naar een nieuw gezin. Mocht ik na 27 november nog een week moeten wachten, dan logeer ik bij 1 van de nederlandse meiden. Gaat het langer duren, dan kom ik even naar Nederland.
Het klinkt allemaal heel drastisch, maar het valt mee. Ik ben blij dat ik mezelf de kans heb gegeven dit te doen. Ik werd er hier niet blijer van. Gister hoorde ik van het bureau dat ze al een paar geschikte gezinnen gesproken had; en ze erop vertrouwden me binnen 2 weken te kunnen helpen. Joehoeee!
Nu minder zakelijk, Jan en Miek zijn gister weer vertrokken naar Amsterdam. Van vrijdag tot zondag heb ik ook in het hotel geslapen. En eerlijk gezegd, lekker om hier even weg te zijn. Het was heel gezellig én natuurlijk heel leuk ze weer te zien! We hebben alle highlight van Oslo gezien en volgens mij waren we alle drie uitgeput. Het was een zeer geslaagd weekend. Haha.
Zodra ik de foto"s heb ontvangen gaan ze de site op. Heerlijk om even als toerist door de stad te slenteren.
Vanavond pas ik op Christina omdat pappa weer eens een tv optreden heeft. Net als gister. Mijn nieuwe boek van Fen ga ik dan maar eindelijk eens lezen!
Lieve allemaal, hier komt alles prima in orde! Ik vermaak me hier nog steeds uitstekend. Zo"n situatie laat me maar weer eens merken hoeveel mensen ik hier al ken, en die me graag willen helpen. Ik kijk uit naar een nieuw gezin met nieuwe kinderen. Maar ik blijf in Oslo!
Nou, wie weet tot snel! (al is dat niet mijn plan!)
Kyss fra Annet
15 November 2006 - 19:49
Nina:
Zo annet, klinkt alweer wat beter. Ik heb natuurlijk van Jan en Miek al wat verhalen gehoord en ik hoorde iets over een homostel :) daar ben ik natuurlijk groot voorstander van!! Nou goed, hang on bij die suffe workaholic!
xx Nina -
15 November 2006 - 20:39
Grootmoeder:
Lieve Annet,Ik heb net Jan aan de telefoon gehad en zo het een en ander gehoord.Prettig en niet prettig.Ik hoop dat je
gauw een ander gezin vindt.Wat fijn om weer een berichtje van je te lezen en dat alles verder goed met je gaat.Dag Annet, liefs ook van grootvader en dikke kus grootmoeder. -
15 November 2006 - 22:28
Maartje:
Hee Annet,
Jee, wat een verhaal! Wees maar trots op jezelf, zo laat je je toch niet behandelen.. (Ben benieuwd of ze wel een nieuwe au pair vinden..). Ik hoop dat je straks een leuk gezin vindt. Ben nieuwsgierig naar de volgende foto's! Veel plezier en sterkte daar nog even (t zal de sfeer daar wel niet echt verbeterd hebben). Liefs, Maartje -
15 November 2006 - 23:08
Jan:
waarismijnkoe. goed vehaal ben het er mee eens. was een leuk lang weekend gadebra of zoiets
kus jan -
15 November 2006 - 23:26
Sam:
En ik dacht maar dat geld gelukkig maakte... niet dus.. :(
16 November 2006 - 07:30
Margot:
Hoi lieve Annet,
terwijl jij met Jan en Miek door Oslo doolde liepen ruurd en ik met Bette door Lissabon (cadeautje voor haar 18e verjaardag en ook om even te kijken waar ze straks terecht komt als ze een cursus portugees gaat doen daar) Prachtige stad, vast héél anders dan Oslo. Ik hoop dat Bette net als jij een weblog bijhoudt, prima manier om op de hoogte te blijven. Zo te horen doe je het daar prima, hoop inderdaad dat je binnenkort in een ander gezin terecht kunt want dit klinkt als een strak geleid bedrijf en jij bent slechts de 2001e werknemer. Ja, zo leer je de mensen kennen.
sterkte ermee.
liefs en groet, Margot -
16 November 2006 - 08:47
Gerda:
ja ja, die mensen hebben nog employees!" ja dure mensen, dure woorden, maar goed dat je je poot stijf houdt. heel goed van je en op naar de volgende ervaring. veel succes er mee lukt je vast wel.liefs Gerda -
16 November 2006 - 09:40
Anne Marleen:
Goed opgelost zo joh! Het is tenslotte vooral de bedoeling dat je een mooi jaar hebt! Ben benieuwd waar je nu terecht komt... Veel liefs, An -
16 November 2006 - 09:59
Fen:
mooi dat het boek was aangekomen! Hoe ist inmiddels met de sneeuw bij jou? ben benieuwd naar je nieuwe gezin, maar ik blijf niet langskomen hoor:-) Doeg! -
16 November 2006 - 10:31
Mieke:
ik wel hoor, kom vast nog eens; waarschijnlijk samen met grootmoeder,liefs -
16 November 2006 - 12:02
Suus:
Hee Annet! Jeetje wel geluk dat je daar zo geholpen wordt! Stel je voor dat je daar dan nog langer had gezeten.. nja Nog veel succes! Kus -
17 November 2006 - 12:48
Anna :
Hey Annet
Ik ben een leerling van het schoter, 5 havo. Ik weet wel wie je bent en hebt je hier en daar wel eens op school gezien. Ik denk niet dat je enig idee hebt wie ik ben, maar doet er niet toe. Ik las je brief in de schoter info en vind het echt ontsettend gaaf dat je daar in Noorwegen zit! Misschien komt dat ook wel omdat het me een geweldig land lijkt en ik de taal ontsettend mooi vind.
Het lijkt me nogal een onderneming om zomaar voor een jaar in een andere land te werken, de taal te leren en ondertussen ook nog je eigen draai daar vinden.
Ik hoop dat het bij je nieuwe gezin een stuk beter zal gaan!
Heel veel succes in elk geval.
Anna Hendel -
19 November 2006 - 18:27
Max:
Sinterklaas is in Nederland! Ik heb hem echt gezien. Nu heb ik mijn schoen gezet met een appel voor het paard. Komt hij ook in Oslo?! Veel plezier en een dikke kus van Max -
19 November 2006 - 18:49
Oma:
hoi annef je hebt groot gelijk dat je niet als deurmat laat gebruiken ik hoop voor lou dat je ook eens een aardig gezin tegenkomt ofschoon ze mij al wel eens gezegd hebben dat zulke lui er aleen maar op uit waren om een goedope huishoudster te krijgen maar dat doe lij dus niet aan mee gtoot gelijk het weer is hier nat water koud zo als ze zeggen verder gaat het wel zo beetje maar elke dag nat en vchtig is ook niet erg prettig nu veel succes en de groetjes van oma doeijjjjjo -
20 November 2006 - 15:42
Karlijn:
Heej Annetje!! Ik sluit me aan bij iedereen! Goed dat je je zo niet laat behandelen en op zoek bent gegaan naar een nieuw gezin!! Ben heel benieuwd wat voor kindjes je nu onder je hoede krijgt :). Is er al nieuws?? Liefs -
20 November 2006 - 16:22
Han:
Lieve Annet,
hou je taai deze laatste weken/ dagen bij deze familie. Fijn en terecht dat het bureau je steunt! Ik hoop dat je gauw uitzicht krijgt op een ander , wel gezellig, gezin. Ligt er al veel sneeuw eigenlijk? En merk je al iets van kerstwinkels en zo? Want als ik aan jou in Oslo denk, is het toch niet in de eerste plaats aan dat vervelende gedoe, maar aan het feit dat je Noorwegen beleeft! Sinds onze Hurtigruten reis is dat wel een heel begerenswaardige bestemming! De korte dagen, mooie verlichting, vuurkorven op straat.
Sterkte ook van Henk, en liefs
Han