koevooo koevooo - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Annet Schut - WaarBenJij.nu koevooo koevooo - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Annet Schut - WaarBenJij.nu

koevooo koevooo

Door: Annet

Blijf op de hoogte en volg Annet

29 November 2006 | Nederland, Amsterdam

Zondagochtend:
Ik word wakker van Bjorn Eindsvag. Hij zingt zijn hit 'floden' voor de 5e keer. Hij schalt door de dure geluidsinstalatie. Hij wordt op repeat gezet. Nog steeds zingt de beste man mooi. Nu ben ik echt wakker. Besluit toch maar uit bed te komen. Nu nog een korte douche. 'koevooo koevooo' bler ik dan ook maar een keertje mee. Ik besluit boven een kijkje te nemen.

Hé wat een pech nou. De vers gekookte eitjes zijn net op. De kaviar-pasta ligt alweer in de koelkast. Het knackebrod eveneens.
'Oh, i'm sorry Annet, we just finished.' Geen punt natuurlijk. Ik heb zojuist wakker mogen worden onder huiselijke gezelligheid. Het gezin ontbijt op de zondagochtend. Samen.

Nu ben ik bezig mijn gedachten te ordenen. Waar ging het nou fout? Waarom 'matcht' het zogenaamd niet met deze vrouw. Is het onwillendheid, of toch misschien onvermogen.
Aan mij kan het toch niet liggen?!
Zo'n gezellige zondagochtend. Er wordt een boswandeling gemaakt op de zondagmiddag. Wij zijn gewoon normaal.

Donderdag:
Ik begin de dag om 07.00. Een springend kind naast mijn bed. Dat antwoordt zo vroeg wakker te zijn 'omdat mamma me wakker had gemaakt.' Mamma gaat namelijk op bussiness-trip voor 3 dagen. Donderdag, eind van de middag: ik ga maar koken, ik heb je pappa nog niet zien aankomen. Je zult wel snel honger krijgen. Na het eten ga je ook alvast maar in bad. Daarna kijken we samen tv. Dan is het 20.00 en besluit ik je in bed te leggen. 'goh, dat was ook zo. Die pappa van je had een etentje met de rijkste man van noorwegen.
Weer een dag je ouders niet gezien...

Ik zou willen dat Bjorn Eindvalg niet zo snel zou zingen. En dat ik beter noors zou spreken. Wat zou hij nou bedoelen met 'koevooo'? Misschien wil hij de wereld wel verbeteren. Misschien wil hij wel de liefde aan iemand verklaren. Misschien wil hij wel gewoon een hit scoren. Blah blah blah.

Mijn bagage mocht niet meer bij jou in huis staan. Je had geen tijd om 1 keer per maand een half uur met me te praten. Je liet je kind 5 keer naar het ziekenhuis gaan voor onderzoeken; terwijl ik in de eerste week al gezien had, ze drinkt te weinig. Je denkt niet aan anderen én je hebt nog nooit iemand bedankt.

Je bent een vreselijk mens, maar je muzieksmaak: 'petje af!'

• 29 November 2006 - 12:12

Sam:

zo.. nu er klaar mee?

• 29 November 2006 - 12:31

Anne Marleen:

Ha, dat lucht op zeker... Journalistiek lijkt me een prima plan!

• 29 November 2006 - 13:08

Nel:

Lieve Annet,

Even lekker van je af geschreven! Hoop dat het wat heeft opgelucht.
    Liefs, Nel

• 29 November 2006 - 15:00

Bette:

zo he annet ik zie zo dat jij in de journalistiek hoort...komt vast helemaal goed... nu nog een leuk au pair gezin:)
    xxx succes ermee

• 29 November 2006 - 16:01

Fen:

begin van het vervolg op 'the nanny diaries'?

• 29 November 2006 - 22:22

Shalana (geer):

He annetje, hoe bevalt het back to the roots?? Heerlijk ff in NL, nou ik ben stinkend jaloers. Geweldig verhaal trouwens en koevooo, what the f*ck is dat haha, mijn noors moet ik toch echt maar eens aan gaan werken whahaha. Tot de 16e!! Lekker kadootjes en pizza eten!!Heb r zin an!! Dikke kus namens iedereen hier iig!! groetjes!!!

• 30 November 2006 - 13:54

Miranda:

Wat een klote gezin joh waar je woonde...nu ik het zo lees begrijp ik heel goed dat je je biezen hebt gepakt. Zou hetzelfde doen in jou geval ;-)
    Hopelijk wordt er een leuk gezin voor je gezocht waar je het wel naar de zin hebt!
    Ik zie je iig 16 dec. En net zoals Shalana al zei: Heb dr zin an! Haha! :-D
    Doeiiiii

• 03 December 2006 - 18:46

Mieke:

al ben je dan in Nederland; je bent alweer erg druk in de weer;succes met het oppassen van Kyra(voor de niet familieleden, ze is 3 maanden) en Jesse, en vooral ook veel plezier daar,xxx m

• 05 December 2006 - 08:24

Anne Marleen:

Hai! Zijn die Nederlandse kindertjes wat beter opgevoed? En hebben de ouders al met je gepraat?! Veel liefs, ook voor Jesse en Kyra, An

• 11 Januari 2007 - 19:01

Hej,
    dit is mijn laatste berichtje in het Noors: vanaf nu doen we het in het Maltees! Ha det Bra e den lille larven aldrimett! An