"3-2-1-SMILE!" - Reisverslag uit Valletta, Malta van Annet Schut - WaarBenJij.nu "3-2-1-SMILE!" - Reisverslag uit Valletta, Malta van Annet Schut - WaarBenJij.nu

"3-2-1-SMILE!"

Door: Annet

Blijf op de hoogte en volg Annet

22 Februari 2007 | Malta, Valletta

Heee!

Zo, nu maar een keertje in het Nederlands! Toch nog even wat makkelijker; al denk ik wel grotendeels in 't engels. Inmiddels ben ik naar een ander klasje verhuisd, en ben nu de bofkont die bij JOSJIE is de klas zit. De meest bekende Japanner die hier op school rond loopt, en ons op elke vraag met een 'Maybe' of 'I think so' trakteert. En mocht ie dan nog wat anders te zeggen hebben dan wordt 'Maybe' gevolgd door de betreffende boodschap, en dan afgesloten met 'i think so'. Kortom, hij is hier beroemd. En het is toch echt beter dan menig cabaretier.
Helaas worden we Maandag gedwongen ons weer in een zogenaamde 'progress-test' te storten, dus ik vrees voor het verlies van Josjie......

Verder, ben ik samen met Joost (mede-nederlander) Zondag naar Valetta geweest. Helaas waren we vergeten ons te realiseren dat het nog steeds carnaval was. Wat een disaster. Grote duwende massa mensen; krijsende vrouwen, kinderwagens die platgelopen worden, jankende/jengelende/zeikende kinderen, kerels die je ongegeneerd bij je kont vast grijpen zonder dat je ook maar een kant op kan; kortom vreselijk. Mijn idee van carnaval is nu echt naar een 0 punt gedaald. (En dat incident werd ook nog voorafgegaan aan een smerige pizza in een tl-buis verlicht bijzonder sfeervol soort febo; en het werd gevolgd door een suicidale busschauffeur..)

Maargoed, gistermiddag tochtje naar oude hoofdstad Mdina! Samen met mijn 2 japanse vriendinnetjes Yuki en Yuka sta ik toch op wel minstens 20 foto's te "3-2-1-SMILE-en!" En we liepen ook recht een filmset op waar ze een film over Napoleon aan het maken. (De guillotine mocht gratis geprobeerd worden; maar daar heb ik toch maar van af gezien..;) Kortom, ik heb me bijzonder vermaakt, en het uizicht was echt geweldig.

Zondag is het weer gedaan met mijn rust. Vanwege ruimtegebrek in de residentie krijg ik er voor 2 weken weer een kamergenoot bij. Deze keer een Nederlandse, wat meestal niet echt in het voordeel van mijn engels werkt..Maar elkaar vloeiend verstaan is ook wel een keertje fijn!

Nou, foto's zijn er; er veel ook! En de jacht naar een nieuw kabeltje heb ik ook weer geopend; dus ze komen er echt aan!

Morgen komen Miek en Grootmoeder aan op Malta! Vanavond dus maar even geen feestje; maar opruimen geblazen. 15.00 staan ze al op het vliegveld. 's Avonds moeten ze dan toch echt even mee naar St Julians, want vooral de japanners zijn razend nieuwschierig. ;)

Nou, ik ga weer beter mijn best doen deze site 'up-to-date' te houden!

Love,
Annet

• 22 Februari 2007 - 11:46

Grootmoeder:

Lieve Annet, Ja, vrijdag zijn Mieke en ik dus op Malta. Wij verheugen ons er erg op en natuurlijk gaan we 'avonds mee naar St Julians maar niet voor de japanners!! Ik ga vanmiddag al naar Sanpoort,want het vliegtuig vertrekt vrijdag ochtend al heel vroeg. Grootvader hoopt ongestoord te kunnen werken aan het familie onderzoek want hij is daar erg mee achter.Nu Annet, tot vrijdag ! !.Veel liefs ook van Grootvader, dikke zoen Grootmoeder.

• 22 Februari 2007 - 11:58

Karlijn:

Leuk om weer wat van je te horen! En helemaal leuk dat grootmoeder en Mieke morgen al komen!
    Maar we moeten even een misverstand de wereld uit helpen: carnaval is echt heel erg leuk! Maar ik heb het dan ook even anders ervaren als jij op Malta :). Volgend jaar moet je maar even met mij meegaan, zal je zien dat het best leuk is! :)
    Veel plezier en succes daar!! Liefs

• 22 Februari 2007 - 15:12

Mieke:

ben je echt zo ver weg dat je voor mij gaat opruimen????
    dien ik in elk geval een goed doel. Ik heb er echt veel zin in, tot morgen xM

• 22 Februari 2007 - 16:19

Fen:

ben heel benieuwd hoe grootmoeder en miek het vinden (en de japanners hun!). En ik ben het met karlijn eens dat carnaval echt leuk is! Nooit gedacht dat ik dat zou zeggen!:) kus

• 22 Februari 2007 - 16:58

Nina:

Nee hoor Annet, ik vind carnaval ook maar niks. Dient geen ander doel dan je ongegeneerd te buiten te gaan aan bier in belabberde kleding. Doe mij maar een stijlvol galafeest met dure cocktails!

Liefs

• 22 Februari 2007 - 19:02

Nel:

Lieve Annet,

Veel plezier met z'n drieen!
    Liefs, tante Nel

• 23 Februari 2007 - 09:46

Gerda:

ha leuk dat Mieke en Grootmoeder komen leuke afwisseling.maar dat was de carnaval ook wel al vond je er niks aan, nu ja ik ook niet hoor, maar goed leer maar goed Engels hahah veel plezier

• 23 Februari 2007 - 10:47

Margot:

Hoi Annet, heel veel plezier met grootmoeder en Mieke. Hannah vertrekt zo naar Frankrijk voor een weekje winterpret, ben ik helemaal alleen thuis met de kat. Woensdag krijg ik 2 vriendinnen uit Nieuw Zeeland te logeren. Kortom, het is hier ook helemaal top in Amsterdam.
    Liefs en groet, Margot

• 23 Februari 2007 - 12:25

Anne Marleen:

Klaar met opruimen?! Ik zou vanavond wel even stiekem om het hoekje willen kijken als jullie met z'n drieen in St Julian gaan stappen... Heel veel plezier! Kus, An

• 25 Februari 2007 - 12:30

Jan :

hoop dat jij ... mieke en grootmoeder veel plezier hebben en dat het niet te laat gaat worden in de disco.
    I think so

• 25 Februari 2007 - 19:24

Shalana:

Hey Annet!
    Wat leuk om weer te horen dat het zo razend goed met je gaat! Hier gaat alles zijn gangetje, 9 maart ga ik echt met de opleiding beginnen bij Transavia en dan hopelijk rond 4 april echt de lucht in! Ik heb r zin in!
    Veel succes morgen met die progress-test! Zet hem op ;)
    Liefs Shalaan

• 28 Februari 2007 - 21:03

Grootmoeder:

Lieve Annet,Dat was even wennen gisteren,in de ochtend in de zon onder de palmbomen en 's avonds in een koude plensende regen!!Maar wat hebben we genoten op Malta en veel gelachen.Een prachtig eiland, geniet ervan.Tot de volgende keer.Liefs ook van Grootvader,dikke kus gtootmoeder.