Happy Easter! - Reisverslag uit Valletta, Malta van Annet Schut - WaarBenJij.nu Happy Easter! - Reisverslag uit Valletta, Malta van Annet Schut - WaarBenJij.nu

Happy Easter!

Door: Annet

Blijf op de hoogte en volg Annet

07 April 2007 | Malta, Valletta

Lieve allemaal,

Ten eerste, fijne pasen! Al vier ik nooit pasen. Maar ik heb gister voor de goede orde toch maar even een omelet gegeten!

Goed, lang niet ge-up-date. Vorige week in Nederland geweest. Gezellig gehad en aan de decentrale selectie toets voor journalistiek meegedaan. 3 van de 4 onderdelen gingen prima. Maar het onderdeel 'Nederlandse Actualiteiten Januari-Maart 2007' gingen, hoe verassend is het, niet zo goed. Nouja, docent Engels kan ik ook altijd nog worden! ;)

Hier op Malta is het fijn weer terug te zijn, maar ook ontzettend druk.
Ik ben in het CAE-klasje begonnen en het is pittig en het tempo is aanzienlijk hoger dan de 'gewone' lessen. Maarja, zo hoog was dat ook weer niet, dus we zijn lekker effectief bezig!
Helaas zijn de mensen bij wie ik dus nu tot 9 Juni 35 uur per week opgescheept zit niet echt wat je zegt boeiend, dus dat is wat minder.

Morgen ga ik verhuizen. Van de ene 'residentie' naar de andere. Eindelijk krijg ik nu mijn eigen keuken, koelkast, oven, TAFEL en bank. En vooral de tafel vind ik geweldig, want zelfs in de school hebben ze geen tafels, dus ik kan nu EINDELIJK mijn boeken ergens OP gaan leggen. Nooit eerder heb ik me zo gerealiseerd hoe handig die dingen zijn.

Verder ben ik de laatste tijd een beetje geirriteerd, omdat er steeds meer franse mensen komen. En die franse mensen praten alleen maar frans met elkaar. En nou is het zo dat ten eerste mijn frans nou niet echt denderend is, en ten tweede ik hier ben om English te speaken. Dus al dat bon,bien,salut,bonjour,ca va gedoe begint me behoorlijk de keel uit te hangen. Gelukkig ben ik dan wel weer niet de enige die het frans niet meer aankan, dus ik hoop dat ze snel een keertje op het engels overgaan!

Gister ben ik naar een 'Easter Procession' geweest. Helaas ontzettend saai, 2 uur durend, en we waren ook nog eens 2 uur te vroeg. Dus totaal 4 uur in een nikszeggend straatje gezeten en 2 uur naar mensen gekeken die met kruizen aan het slepen waren. Best grappig hoor; maar na de 10e denk je, 'Goh, komt me toch wel bekend voor' Het hilarische was wel dat 4 jarige kindertjes die ook meeliepen zo verveeld waren dat ze het kruis als geweertje gebruikten en de hele tijd 'piew piew' aan het roepen waren. Kortom, bijzonder religieus. Maar ik ben wel lekker cultureel bezig geweest!

Morgenavond is er een feestje vlakbij Mdina waar studenten van het hele eiland naartoe schijnen te komen. Verder ben ik heel erg blij dat er alleen leuke EF-mensen ook meegaan, en de rest van buitenaf gaat komen; want het is nu wel heel erg bekend hier.
Kortom, verandering! En dat is mooi.

Nou, ik heb weer goed mijn best gedaan, al zeg ik het zelf.
Veel liefs en tot 16 Juni!
Xxxxxx
Annet

• 07 April 2007 - 18:04

Ruurd:

He Annet,
    Nou indrukwekkende foto hoor, lijkt net echt al was ik er 2000 geleden niet bij. Maar eentje is toch ook voldoende? Tegenwoordig gaat alles om de kwantiteit. Doe daar zelf ook aan mee hoor. Liep vanmiddag met Dick bij De Ven -een soort Makro- te shoppen voor maandag en van de ene snack naar de andere te hupppelen. Als je ziet wat er allemaal te krijgen is schaam je je eigenlijk wel een beetje. Teveel gekocht maar ja er komen zo'n 50 man en dan heb ik de neven en nichten niet eens uitgenodigd anders waren het er nog 20 meer geweest en die gaan er echt niet in in ons huisje. Moet maar een andere keer. En wie weet komt er nog wel eens een feestje in de toekomst.
    Afgelopen weekend was het erg leuk bij Bette. Ze spreekt al aardig wat Portugees al vindt ze dat zelf niet zo. Heerlijke stad. Weinig cultureels gedaan. Ik wilde graag naar het tegeltjes museum (in november ook al), maar na uren onderweg geweest te zijn -waar is die bushalte nou?- namen we maar een taxi en waren er voor 3 euro in 3 minuten. Pff. Bijna 12 uur en wat bleek bij de kassa? Vanwege personeelsgebrek dicht tussen 12 en 2. Dan maar weer ergens gaan lunchen.
    Zo lekker hangen voor de bank en morgen aan het koken.
    Geniet ze daar en turn die Fransen maar om.
    Liefs Ruurd

• 07 April 2007 - 20:30

Grootmoeder:

Lieve Annet,Om te beginnen ook prettige Paasdagen. Wat een gedoe dat Easter Procession, mooie foto trouwens,Toch wel boeiend om dit een keer gezien te hebben.Fijn dat je nu een eigen keuken enz. hebt en dan een tafel! Te gek dat je dat al die tijd zonder hebt moeten doen. Het zal best moeilijk geweest zijn die toets voor journalistiek. Wanneer hoor je de uitslag? Dat zal zeker wel lang duren.Het is echt voorjaar hier.Op de camping bij de ijssel staan al heel wat tenten.Dag Annet, Liefs van ons beiden en een dikke kus,Grootmoeder.

• 08 April 2007 - 10:11

Anne-Marie:

Hee Annet!
    Dikke avonturen allemaal weer zeg!
    De tijd gaat echt snel. Ben blij dat je het nog steeds leuk vind. En wat dat Frans betreft, haha gewoon frans gaan leren sla je 2 vliegen in 1 klap =P hahaha grapje...
    Ik ga zelf ook al gewoon over 2 weken richting het verre Azië. SPannend =P
    Nou tot ooit zeg ik maar ;)
    Nog veeeeeeel plezier daar!!!

Liefs en xx Anne-Marie

• 08 April 2007 - 10:25

An:

Dat misbruik van kruisen is van alle culturen want Max liep hier gisteren de door opa zo zorgvuldig versierde Palmpaasstok als zwaard te gebruiken... Waarbij hij dan overigens wel weer heel hard ´ei koerei!´ riep. Leuk verhaal weer, ze zijn gek als ze je niet aannemen bij journalistiek. Wij hebben vanochtend in de kou al eieren lopen zoeken, nu is het gelukkig stralend weer. Veel liefs en tot snel! An

• 08 April 2007 - 12:15

Jan:

mooie foto!! ik hoop op wat meer foto's.
    ik hoop dat je een leuke plek krijgt!!
    morgen naar ruurd; het beloofd wat zijn verhaal te lezen!ga weer in de zonnige tuin zitten gr jan

• 08 April 2007 - 17:25

Nelleke:

Lieve Annet,

Wat een prachtige Jesus heb je gestuurd van het katholieke Malta! Ben benieuwd hoe je verhuizing is verlopen. We horen het wel weer!Jij ook fijne paasdagen,
    liefs, Nel

• 09 April 2007 - 15:26

Fen:

jij verhuisd ook vaak!:) maar klinkt goed, je eigen dingetjes. Lekker van de warmte genieten daar, he, laat je niet zo irriteren door de fransen en langzame processies! Wij zijn net terug uit parijs, daar ook super lekker weer, dus lekker in het zonnetje gelegen!
    Tot bels, x fen

• 09 April 2007 - 18:36

Mieke:

hoi, krijgen we ook je nieuwe adres, stuur ik weer eens een briefje. Hier alles goed, maar niet zo lekker weer als bij jou; maar toch erg veel zon. De kastanjeboom staat volop in blad, neemt alweer de zon weg. tot bels of mails, xxx m